“Ξαπλωτή” θέση (με το κεφάλι απέναντι απ’ τους κρίκους)
Η θέση αυτή είναι κατάλληλη για μωράκια από την πρώτη μέρα μετά τη γέννησή τους. Μιμείται τον τρόπο που κρατάμε ένα νεογέννητο αγκαλιά και υποστηρίζει πλήρως το κεφαλάκι του μωρού.


Κράτησε το μωρό σου "ξαπλωμένο" στο εσωτερικό του αγκώνα σου, με το αντίθετο χέρι απ' αυτό στο οποίο βρίσκονται οι κρίκοι.


Στη συνέχεια βγάλε σιγά-σιγά το χέρι σου από το sling και κράτα το μωράκι σου πάνω απ' το ύφασμα.


Σήκωσε το ύφασμα με τρόπο ώστε να στηρίζει το κεφαλάκι του μωρού και το μωρό σου να βρίσκεται καλά μέσα στην τσέπη.


Σημείωσε ότι δεν πρέπει να προσπαθήσεις ακόμα να τραβήξεις την ουρά προκειμένου να έρθει το μωρό στη σωσή θέση, απλά να πάρεις το ύφασμα που "περισσεύει" και να το φέρεις κοντά στους κρίκους.

Θυμήσου ότι για λόγους ασφάλειας οι κρίκοι "κλειδώνουν" με το βάρος του μωρού. Άρα, την ώρα που τραβάς την ουρά πρέπει να υποστηρίζεις το βάρος του μωρού με το άλλο σου χέρι.



Το μωράκι σου είναι άνετα ξαπλωμένο στο sling, σαν να βρίσκεται μέσα σε μια αιώρα!



Στη συνέχεια, θα τραβήξεις την ουρά από το κέντρο της για να σφίξεις το ύφασμα πίσω απ' την πλάτη του μωρού και να μείνει στο σημείο που την κρατάς.

Σημείωση: Σε πολλά μωράκια αρέσει να κοιμούνται σ' αυτή τη θέση. Είναι επίσης μια από τις πιο εύκολες θέσεις για αρχάριους babywearers με νεογέννητα μωρά! Ωστόσο, σε πολλά μωρά δεν αρέσει η θέση αυτή, γιατί όπως είναι ξαπλωμένα και κοντά στο στήθος νιώθουν ότι θα φάνε... και αν δεν έρχεται φαϊ, δυσανασχετούν! Αν το μωρό σου είναι τέτοια περίπτωση, μην απογοητεύεσαι! Μπορείς να το ταΐσεις ξανά και να ξαναδοκιμάσεις αργότερα, ή να δοκιμάσεις την "όρθια" θέση.
Τι να προσέξεις:
Επειδή το μωράκι σου είναι νεογέννητο, πρέπει να προσέξεις να μη διπλώνει το κεφαλάκι του με τέτοιο τρόπο ώστε το σαγόνι του να ακουμπάει στο στήθος του γιατί θα δυσκολεύεται να ανασάνει άνετα. Με τη σωστή τοποθέτηση του μωρού πρέπει να υπάρχει πάντα τουλάχιστον ένα δάχτυλο απόσταση από το σαγόνι στο στήθος του.- Πρέπει επίσης να βεβαιωθείς ότι το ύφασμα δεν καλύπτει το πρόσωπο του μωρού και ότι δεν είναι πολύ "βαθειά" μέσα στην "τσέπη" του sling σου.
- Την πρώτη φορά που θα βάλεις το μωράκι σου στο sling, προσπάθησε να έχει φάει και να είναι αλλαγμένο και ξεκούραστο.
- Αφού φορέσεις το "αστεράκι" σου, ξεκίνα να περπατάς (σχεδόν αμέσως). Θα του αρέσει πολύ και έτσι θα συνηθίσει ευκολότερα.
Τις παραπάνω οδηγίες (ξαπλωτή θέση με το κεφάλι του μωρού στην αντίθετη πλευρά απ' τους κρίκους) μπορείς να δεις και σ' αυτό το βίντεο:
Βίντεο: Ξαπλωτή θέση με τα πόδια μέσα (5,3 MB)
Αν βρίσκεις ότι σε αυτή τη θέση το κεφάλι του μωρού καταλήγει χαμηλότερα από όσο θα ήθελες, αλλά θέλεις οπωσδήποτε μία ξαπλωτή θέση, δοκίμασε καλύτερ τη θέση στην οποία το κεφάλι είναι στην ίδια πλευρά με τους κρίκους.