Η θέση αυτή είναι κατάλληλη για μωράκια που στηρίζουν το κεφάλι τους (από 3 μηνών περίπου).
Η θέση αυτή, στην οποία το μωρό κοιτάζει προς τα έξω είναι αρκετά αμφιλεγόμενη. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η θέση προς τα έξω (το γεγονός ότι το μωρό δε βλέπει τη μαμά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δέχεται πολλά ερεθίσματα βλέποντας προς τα έξω) δημιουργεί στρες, ειδικά στα μικρά μωράκια (overstimulation). Άλλες έρευνες υποστηρίζουν πως αυτό ισχύει μόνο για τα καρότσια και όχι για τους μάρσιπους (τότε το μωρό νιώθει τη μαμά). Αυτό είναι μάλλον θέμα προσωπικής απόφασης! Σε κάθε περίπτωση είναι μια θέση που δεν προτείνεται για πολλή ώρα - δες άλλωστε σ' αυτό το βίντεο έναν ακόμα λόγο γιατί αυτή τη θέση δεν είναι η καλύτερη επιλογή για την άνεσή σου (αν φοράς το μωρό σου με τρόπο ώστε να κοιτάζει προς τα έξω, ίσως να κουράζεσαι γρηγορότερα απ’ ό,τι σε άλλες θέσεις).
Διάβασε επίσης οπωσδήποτε αυτό το άρθρο: Μωρό στραμμένο προς τα έξω.
Η ηλικία στην οποία το μωρό σου δεν θα χωράει πια σ' αυτή τη θέση διαφέρει από μωρό σε μωρό ανάλογα με το βάρος του και την ελαστικότητά του. (Στο γιο μου σταμάτησε να αρέσει η θέση Βούδα με τα πόδια μέσα στην ηλικία των 6,5 μηνών περίπου, η κόρη μου ένιωθε πολύ άνετα έτσι ακόμα και όταν ήταν 11 μηνών).
1. Φόρεσε το sling σου με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργείται μια μεγάλη "τσέπη" μπροστά σου (η εσωτερική πλευρά θα πρέπει να ακουμπά στο στήθος σου και η εξωτερική να είναι χαλαρή).
Αν σου φαίνεται ότι το μωρό σου δεν χωράει στην τσέπη, σήκωσε τον κρίκο τραβώντας την εξωτερική πλευρά, έτσι ώστε να μεγαλώσει κι άλλο η τσέπη.
2. Έχοντας την τσέπη ανοιχτή μπροστά σου, πάρε το μωρό σου αγκαλίτσα κράτα το μπροστά σου, να κοιτάει προς τα έξω.
"Διπλώνεις" τα ποδαράκια του στην κοιλιά του. (Προσέχεις ώστε η πλάτη του να ακουμπά στο στήθος σου, ώστε να μη γέρνει μπροστά).
3. Το κατεβάζεις σιγά-σιγά μέσα στο sling, ανοίγοντας με το άλλο σου χέρι την "τσέπη" που έφτιαξες στο πρώτο βήμα.
Πρόσεξε πως ο πωπός του μωρού είναι το χαμηλότερο μέρος του μέσα στο sling, ενώ τα ποδαράκια του είναι ψηλά, σταυρωμένα στην κοιλιά του (σαν "καθιστός Βούδας").Βεβαιώσου ότι υπάρχει αρκετό ύφασμα ανάμεσα σε σένα και το μωρό (βαθιά τσέπη).
4. Κράτησε το μωρό σου πάνω απ' το ύφασμα του sling. Στηρίζοντας με το ένα χέρι τον πωπό του, σήκωσε με το άλλο χέρι το ύφασμα της εξωτερικής πλευράς της τσέπης προς τα πάνω, ώστε το μωρό σου να βρίσκεται στο βάθος της τσέπης.
5. Τώρα μπορείς να τραβήξεις την ουρά και να τεντώσεις το ύφασμα γύρω απ' το μωρό σου. Για να "σφίξει" η εξωτερική πλευρά του sling πρέπει να τραβήξεις τη μέσα άκρη της ουράς. Όπως πάντα, είναι καλύτερα να μην τραβάς την ουρά κάθετα προς τα κάτω, αλλά με μια κυκλική κίνηση προς τα πάνω και έξω.
Θυμήσου ότι για λόγους ασφάλειας οι κρίκοι "κλειδώνουν" με το βάρος του μωρού. Άρα, την ώρα που τραβάς την ουρά πρέπει να υποστηρίζεις το βάρος του μωρού με το άλλο σου χέρι.
6. Είστε έτοιμοι για βόλτες!
Ιδιαίτερα σ' αυτή τη θέση, πρέπει να προσέχεις πολύ όταν σκύβεις μπροστά. Καλό είναι να κρατάς με το ένα σου χέρι το μωράκι σου και να σκύβεις λυγίζοντας τα γόνατα και όχι τη μέση σου!
Γενικά, αν το μωρό θέλει να βλέπει, υπάρχουν πολύ καλύτερες θέσεις. Μια ιδέα θα ήταν ένα hip carry με το Αστεράκι sling, το μωρό βλέπει πιο άνετα.
Μπορείς να δεις αυτή τη θέση και στο παρακάτω βίντεο, με μωράκι 4 μηνών:
Βίντεο: Θέση Βούδα για να κοιτάζει μπροστά με ring sling μάρσιππο αγκαλιάς (3 MB)
επιστροφή: Οδηγίες με ring sling